Natuurvieringen

 

'The goal of life is to make your heartbeat match the beat of the Universe, 

to match your nature with Nature.'

Joseph Campbell

 

 

De cyclus van de zon is van grote invloed op de natuur en geeft op aarde vorm aan de seizoenen. De kracht van de warmte en het vuur van de zon, de wind en het water laten, dat wat de mens nodig heeft om te leven op aarde, groeien en verwelken. Zo creëert zij weer ruimte voor de cyclus van nieuwe groei. De natuur bied ons alles wat we echt nodig hebben. Zowel lichamelijk als geestelijk. In de natuur komen we tot rust. In de natuur treden we bewust of onbewust in verbinding met wie we in onze kern zijn.
Ons aards lichaam is onderdeel van deze natuur en vandaaruit onlosmakelijk met deze cyclus verbonden. Door ook geestelijk in bewuste verbinding van dit natuurlijk ritme te treden aarden we en verbinden we ons tegelijkertijd met de kosmos. Vanuit deze verbondenheid kunnen we ons zelf en elkaar liefdevol inspireren en individuele processen begripsvol belichten om te groeien.

 

Natuurvieringen bij The Grove of Light zijn geïnspireerd vanuit oude natuurwijsheid en het Licht, ontdaan van oude dogmatische godenverering en zijn verbonden en geïntegreerd met de nieuwe aarde. Hierbij word afgestemd op de wisselingen van de seizoenen en de cyclus van de zon. Loslaten, zaaien, groeien, oogsten en rusten zijn thema's die op deze avonden terug te vinden zijn.

Op vier momenten in het jaar bied ik de mogelijkheid om aan te schuiven bij de natuurviering geïnspireerd op deze cyclus. Tijdens deze avond verbinden we ons met de aarde, de zon, de kosmos en elkaar. Op deze avond is er ruimte voor meditatie, creativiteit en inspirerende gesprekken. Tijdens deze vier thema-avonden staan we stil bij de wedergeboorte van het licht, het evenwicht van het licht en donker in de natuur en de tijd waarbij de zon zich terugtrekt om nieuwe inspiratie op te kunnen gaan doen voor haar wedergeboorte. Door stil te staan bij dit moment staan we in bewuste verbinding en creëren en integreren we deze thema's in onszelf voor inzicht en begrip. We verbinden ons met de cycli en geven invulling aan dat wat in ons leeft, tot bloei mag komen en wat losgelaten mag worden. Tevens genieten we van een lekker hapje en drankje op deze avond.

 

Praktische informatie:

 

De Natuurvieringen die georganiseerd worden zijn:

Winter Zonnewende 

 Lente Evenwicht

Zomer Zonnewende

Herfst Evenwicht.

Meer over deze cyclus van mens en natuur van alle acht aarde-verbindingsmomenten kun je vinden bij inspiraties: 

In verbinding met de natuur

 

De vieringen beginnen om 19.30uur en duren tot ongeveer 22.00uur.

Daarna is er, indien gewenst, alle ruimte en tijd voor gezellig samenzijn.

 

De vergoeding bedraagt 15 euro. Dit is inclusief diverse hapjes, drankjes en het gebruik van materialen voor het creatieve gedeelte. 

 

Aanmelden graag minimaal 1 week van tevoren  ( i.v.m. de voorbereiding ).
Mocht je niet kunnen en heb je je wel aangemeld dan graag dit even laten weten. Hiervoor is alle begrip.

 

Voor data verwijs ik je graag naar de agenda.  
Voor opgave of vragen zie de  contactpagina.