Herfst Evenwicht

21 September 


De balans in de natuur is wedergekeerd. Het evenwicht in ons en in de natuur om ons heen is weer hersteld. De kracht van het licht is in balans. Dag en nacht zijn weer even lang. De dans van het evenwicht en de balans is voelbaar en zichtbaar. Het is het begin van de herfst.
 
De natuur voed zich met de laatste resten van de vruchten en gaven van de oogsttijd en verwerkt het tot voeding voor de bomen, planten en andere natuurlijke bronnen. We zien de aarde loslaten. De bladeren verkleuren en de geur van rijpheid laat ons herinneren dat we naar binnen gaan keren. De wind blaast door onze rijpe oogst en laat ons zien wat we niet meenemen in onze volgende cyclus. We staan stil bij wat de gecreëerde wereld ons geboden heeft. Wat onze winst is van de lessen en inzichten van onze creaties.
 
 De nachten worden vanaf nu weer langer en het leven zal zich langzaam terugtrekken. De natuur maakt zich klaar om los te laten.  We hebben ons tegoed gedaan aan alles wat de aarde en de kosmos ons heeft gegeven. We danken de aarde voor alles wat het ons gegeven heeft en het licht in ons hart wat ons heeft laten inspireren en ontwikkelen. We danken voor het zorgdragen van onze wensen, onze ideeën en het vormgeven hieraan op de manier zoals het Licht dat heeft gewenst. We danken het Licht, de zon voor haar werk wat zij heeft verricht. We geven ons over aan het ritme en de stille stem van ons hart en de aarde. We staan stil op onze eigen manier in dit proces wat ervaren word in verbinding in ons en om ons heen.