Lente Evenwicht

 

21 Maart


De tijd is aangebroken voor de lente. De tijd van zaaien en nieuw leven.
 Het Licht stroomt door het hart van de natuur en maakt de aarde wakker. De zon geeft nieuwe kracht en verwarmt de aarde waardoor de natuur verder ontwaakt en weer in volle bloei komt te staan. Eerst nog voorzichtig. De krokusjes, hyacintjes en narcissen staan in volle bloei. De bloesems en knopjes beginnen te ontluiken aan de bomen. Nog even en de natuur ontploft in al haar schoonheid en kracht. Ook het dierenrijk word wakker en de eerste geluiden van nieuw geboren vogeltjes, lammetjes en ander leven laten horen dat ze ontwaakt zijn op de aarde. Ook wij mogen ontwaken in een hernieuwde balans.
 
Het is de dag van het grote evenwicht. Op deze bijzondere dag is het licht van de zon net zo krachtig als het donkerte van de nacht. Dag en de nacht zijn exact even lang en in evenwicht. De balans op aarde is te voelen en te ervaren. We staan stil bij dit evenwicht en het nieuwe begin. 


 Onze eigen ideeën en inspiraties beginnen vorm aan te nemen. De inspiratie van de nieuwe dageraad word omgezet in uitvoerbare ideeën. We voelen de lichtenergie stromen door ons heen. De motivatie stijgt om de inspiratie om te zetten in vaste vorm op aarde. We ontdekken de wijze waarop we onze inspiratie mogen gaan toepassen. De wijze waarin we vorm geven in de materie en beginnen hieraan. We planten de zaden in de natuur die ons zullen gaan voeden. Tegelijkertijd planten we de zaden die onze inspiratie heeft ingegeven. We geven ze voeding, water en laten ze groeien in ons en om ons heen.