Winter Zonnewende

21 December 


Het is de tijd van rust en verinnerlijking. De winter is begonnen. De natuur heeft zich teruggetrokken. De kracht van de zon maakt zich op om het tij te keren. De langste nacht is aangebroken. De wedergeboorte van de zon, het licht is op handen. De kracht van de zonnestralen zullen vanaf vandaag toenemen en de aarde langzaam gaan opwarmen. Ook het daglicht neemt in kracht weer toe en lengt de dagen. De natuur in haar stille aangezicht heeft zich teruggetrokken en maakt zich op om het nieuwe leven straks voort te kunnen brengen.
 
De kou en de afwezigheid van het zonlicht haalt ons naar binnen. Letterlijk en figuurlijk. We warmen ons binnen in gezelschap van onze dierbaren en rusten uit van de tijd die achter ons ligt. We worden geleid door onze dromen die langzaam weer als inspiratie in ons onderbewuste al nieuwe vormen beginnen aan te nemen. Nog versluierd onder de sneeuw maar aanwezig. Net zoals de belofte van nieuwe groei in de natuur verscholen ligt onder koude bodem van de aarde in deze tijd.
 
We laten ons leiden door het ritme van de aarde dat ons brengt naar onze stille stem van ons hart. Het Licht wat ons leid en begeleid op weg naar een nieuwe cyclus. We luisteren naar ons hart en volgen in verbondenheid van het Licht onze weg in vertrouwen vanuit de wijze lessen en inzichten die opgedaan zijn uit de vorige cyclus. We voeden de geest in deze tijd opdat inspiratie zijn weg kan gaan vinden. We worden ons bewust van de kracht van de zon en het Licht en maken ons in alle rust op voor een nieuwe cyclus van de aarde in de kosmos. Voelbaar en zichtbaar in verbinding in ons en om ons heen.